Soms zouden we willen dat we een kledingstuk waar we vorig seizoen van hielden in een kledingwinkel konden kopen, en we kunnen het niet meer vinden, of we willen gewoon geld besparen en wonderen kopen voor een goede prijs. Hiervoor hebben we tweedehands koop- en verkoopplaatsen en online platforms die de afgelopen jaren enorm zijn gegroeid. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat je bij het kopen van tweedehandskleding misschien niet de exacte maat of stijl vindt die je zoekt, omdat de kleding mogelijk niet in perfecte staat is. Er zijn echter echte kansen te vinden als het een goedkope manier is om merkkleding van hoge kwaliteit tegen lagere prijzen te krijgen.
Naast platforms vind je dit soort kleding ook bij lokale kringloopwinkels; op markten, waar dit soort evenementen meestal in het weekend plaatsvindt; en op sociale netwerken zoals Facebook, Instagram of Tik Tok, waar veel mensen hun tweedehands producten op deze platforms plaatsen en je rechtstreeks contact kunt opnemen met de verkoper om een aankoop te doen.
Belangrijkste online platformen om tweedehandskleding van H&M te kopen
Hieronder vindt u een lijst met de belangrijkste internationale platforms om tweedehandskleding van H&M te kopen:
- Sellpy. Sellpy is een online tweedehands koop- en verkoopplatform dat gespecialiseerd is in mode en woonproducten. Het is een bedrijf gelanceerd door H&M in 2013 en heeft zich snel uitgebreid in Zweden en andere landen in Europa. Op Sellpy kunnen gebruikers hun gebruikte producten via het platform verkopen of producten van anderen kopen. Sellpy zorgt voor logistiek, verzending en betaling, waardoor het gemakkelijk is om gebruikte producten veilig en gemakkelijk te kopen en verkopen. Het is een populaire keuze geworden voor het kopen en verkopen van tweedehands goederen vanwege de brede selectie van hoogwaardige woon- en modeproducten tegen betaalbare prijzen. Daarnaast is het platform makkelijk in gebruik aangezien jij Sellpy alle kleding die je wilt verkopen voor €5 per stuk naar Sellpy stuurt en zij voor de verkoop zorgen. Het heeft zendingen naar Spanje, Nederland, Oostenrijk, België, Bulgarije, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Kroatië, Hongarije, Ierland, Italië, Litouwen, Luxemburg, Letland, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië en Slowakije .
- Vinted. Vinted is een online platform voor het kopen en verkopen van tweedehandskleding. Het bedrijf werd in 2008 in Litouwen opgericht en heeft zich snel internationaal uitgebreid. Gebruikers kunnen hun gebruikte kleding en accessoires verkopen door foto's van hun kleding naar het platform te uploaden, of producten van anderen kopen. Vinted zorgt voor logistiek, verzending en betaling, waardoor het gemakkelijk en veilig tweedehandskleding kopen en verkopen is. Het heeft geen commissies. Vinted is een populaire keuze geworden voor het kopen en verkopen van tweedehands kleding vanwege de brede selectie van hoogwaardige producten tegen betaalbare prijzen. Bovendien is het platform gebruiksvriendelijk en biedt het een efficiënte en vriendelijke klantenservice. Het is actief in Spanje, Frankrijk, België, Nederland, Luxemburg, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije, Polen, Litouwen, het Verenigd Koninkrijk, Portugal, Canada en de Verenigde Staten.
- Micolet. Micolet is een ander verkoopplatform voor tweedehands kleding. Als u geïnteresseerd bent in verkopen bij Micolet, moet u een account aanmaken, contact opnemen met het bedrijf en zij zullen u vertellen of zij uw zending accepteren, aangezien zij een limiet van kledingstukken per week hebben. Zodra het pakket met uw kledingstukken is ontvangen bij de vestigingen van Micolet, nemen zij binnen maximaal 5 weken contact met u op om u de evaluaties van de kledingstukken mee te delen. Als u akkoord gaat, zijn zij verantwoordelijk voor het voorbereiden, fotograferen en verkopen van uw kledingstukken. Als u het niet eens bent met de aanslag, krijgt u de kleding terug of kunt u deze ook doneren. Het is actief in Spanje, Portugal, Italië, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.
- Percentiel. Percentil is een ander platform voor het kopen/verkopen van tweedehands kleding. Het is vergelijkbaar met Micolet. Ze richten zich op de verkoop van kinder- en dameskleding en accessoires, en alleen herenkleding. Micolet stuurt je een tas zodat je minimaal 10 kledingstukken kunt toevoegen en zij zijn verantwoordelijk voor het voorbereiden, fotograferen en uploaden van de foto's van de kledingstukken naar het web. Op hun website kun je een idee krijgen van wat je per kledingstuk kunt verdienen. Ze zijn actief in Spanje, Frankrijk, Duitsland en Nederland.
- Vestiaire Collective. Vestiaire Collective is gespecialiseerd in de verkoop van een selectie tweedehands modekleding en luxe artikelen met kortingen tot wel 70% op winkelprijzen. In werking lijkt het erg op Vinted. Ook tweedehands kleding van H&M vind je hier. Het is actief in België, Bulgarije, Canada, Cyprus, Zuid-Korea, Kroatië, Denemarken, de Verenigde Arabische Emiraten, Slowakije, Slovenië, Spanje, de Verenigde Staten, Frankrijk, Griekenland, Nederland, Hong Kong, Hongarije, Indonesië, Ierland, Letland , Litouwen, Luxemburg, Maleisië, Malta, Noorwegen, Tsjechië, Roemenië, Zweden, Zwitserland, Taiwan en Turkije.
- Ebay. Ebay is een online platform waarop gebruikers een breed scala aan producten kunnen kopen en verkopen, waaronder tweedehandskleding. De werking van Ebay is vergelijkbaar met die van andere online koop- en verkoopplatforms. Om tweedehands kleding op Ebay te verkopen, moeten gebruikers een account aanmaken en foto's en beschrijvingen van hun producten uploaden. Verkopers kunnen de prijs voor hun producten bepalen en verzend- en betalingsvoorwaarden specificeren. Kopers kunnen producten zoeken op maat, stijl, merk en prijs, en kunnen rechtstreeks contact opnemen met verkopers om vragen te stellen of een bod uit te brengen. Ebay beheert de betaling tussen de verkoper en de koper. Verkopers ontvangen betaling zodra de koper het product heeft ontvangen en geaccepteerd. Het is actief in Argentinië, Australië, Oostenrijk, België, Brazilië, Canada, China, Colombia, de Filippijnen, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, India, Italië, Ierland, Mexico, Nieuw-Zeeland, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Singapore , en de Verenigde Staten. , Zweden, Zwitserland en Taiwan.
- Depop. Depop is een online platform voor het kopen en verkopen van tweedehandskleding. Het bedrijf is opgericht in 2011 en is een populaire keuze geworden voor het kopen en verkopen van merk- en trendkleding tegen betaalbare prijzen. Om te verkopen, moeten gebruikers een account aanmaken en foto's en beschrijvingen van hun producten uploaden. Verkopers kunnen de prijs voor hun producten bepalen en verzend- en betalingsvoorwaarden specificeren. Kopers kunnen producten zoeken op maat, stijl, merk en prijs, en kunnen rechtstreeks contact opnemen met verkopers om vragen te stellen of een bod uit te brengen. Zodra een prijs is overeengekomen en een aankoop is gedaan, regelt Depop de betaling tussen de verkoper en de koper. Verkopers ontvangen betaling zodra de koper het product heeft ontvangen en geaccepteerd. Het is actief in de Verenigde Staten, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland en Frankrijk.
- Wallapop. Wallapop is een online handelsplatform waar gebruikers tweedehands producten, waaronder kleding, kunnen verkopen of kopen. Wallapop is een populaire keuze geworden in Spanje, Italië en Portugal vanwege de brede selectie aan producten en het gebruiksgemak. Om tweedehandskleding op Wallapop te verkopen, moeten gebruikers een account aanmaken en foto's en een beschrijving van het product uploaden. Verkopers kunnen de prijs voor hun producten bepalen en verzend- en betalingsvoorwaarden specificeren. Kopers kunnen producten zoeken op maat, stijl, merk en prijs, en kunnen rechtstreeks contact opnemen met verkopers om vragen te stellen of een bod uit te brengen. Zodra een prijs is overeengekomen en een aankoop is gedaan, regelt Wallapop de betaling tussen de verkoper en de koper. Verkopers ontvangen betaling zodra de koper het product heeft ontvangen en geaccepteerd.