COS: H&M:s lyxmärke

COS är ett lyxigt modemärke som tillhör H&M Group, ett svenskt modeföretag. Varumärket lanserades 2007 och har etablerat en internationell närvaro med butiker runt om i världen. Detta varumärke kännetecknas av sitt fokus på kvaliteten och hållbarheten hos sina produkter, och försöker minimera sin miljöpåverkan genom initiativ som användning av hållbara material och implementering av hållbara produktionsmetoder. 

COS, som står för "Collection of Style", fokuserar på att erbjuda tidlösa och minimalistiska designkläder och accessoarer för kvinnor och män, med fokus på kvalitet, hållbarhet och minimalistisk och modern design, med inspiration från arkitektur, konst och kultur. De säljs via sina egna butiker och online i mer än 40 länder runt om i världen. 

Sedan lanseringen har COS samarbetat med internationellt kända konstnärer och designers, som Studio Swine, som har fått i uppdrag att skapa konstverk och design för varumärket. Han har även lanserat begränsade samlingar i samarbete med museer och kulturinstitutioner, som Tate Modern och National Museum of Modern Art i New York. 2016 lanserade COS sin hållbara modelinje, "COS sustainability", som erbjöd kläder och accessoarer gjorda med hållbara material och grönare produktionsprocesser. 

Trots att COS ägs av H&M har COS lyckats etablera sig som ett oberoende varumärke och har fått en trogen fanbas runt om i världen. 


Frakt och returer på COS

 

Den erbjuder flera leveransalternativ baserat på din plats. Detta företag skickar till Österrike, Belgien, Bulgarien, Kroatien. Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Tyskland, Grekland, Ungern, Irland, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Schweiz, Sverige och Förenta staterna Kungariket. På deras hemsida kan du kolla fraktalternativ, fraktkostnader och leveranstid beroende på vilket land du befinner dig. När du har lagt din beställning kommer du att få en leveransbekräftelse via e-post med en spårningslänk. 

För att få fri frakt hos COS beror det på vilket land beställningen ska skickas till, men ungefär är det ett minimumköp på €100. 

När det gäller returer har du 28 dagar på dig att returnera den. Det du returnerar kommer att återbetalas i sin helhet till dig med samma betalningssätt som du använde för att betala, inom 14 dagar efter att beställningen mottagits på COS-lagret. Varor ska returneras oanvända, rena och med etiketter. Smink och hudvårdsprodukter kan inte returneras av hygienskäl. Underkläder, bodys, pierced smycken kan inte returneras om de inte är defekta. Vad gäller badkläder så måste den ha hygiendekalen. Om du köper något i en fysisk butik kan du inte returnera det via online-alternativet, du måste göra det i en fysisk butik. På webben har du en lista med alla butiker per land, med öppettider och adress. 

 

Rabatter och rabatter på COS

 

Du har två alternativ för att få COS-rabatt på ditt köp: 

  • Var student så får du 10% rabatt på dina köp. 
  • Prenumerera på COS nyhetsbrev för att få 10 % rabatt på ditt första köp. 

COS är försäljningen vanligtvis under två perioder på året: i december, januari och februari är vinterrean och i juni, juli och augusti sommarrea. Utöver rea erbjuder de ofta kampanjer och rabatter som Mid Season under hela året, specialerbjudanden eller specifika dagar som Black Friday eller Cyber Monday. 

 

COS Hållbarhet

 

COS försöker minimera sin miljöpåverkan genom att implementera hållbara produktionsmetoder. Dessutom kan du på sin egen hemsida hitta en köp-/säljplattform för begagnade kläder som heter Resell, där du kan sälja eller köpa artiklar som kläder eller accessoarer av märket COS för att förlänga tygernas livscykel. Du hittar från säsongsbetonad design till begagnade klassiker. Om du köper skickas de över hela världen men om du vill sälja kan du bara göra det från Storbritannien och Tyskland.