COS: het luxemerk van H&M

COS is een luxe modemerk dat behoort tot de H&M Group, een Zweeds modebedrijf. Het merk werd gelanceerd in 2007 en heeft een internationale aanwezigheid opgebouwd met winkels over de hele wereld. Dit merk onderscheidt zich door zijn focus op de kwaliteit en duurzaamheid van zijn producten en probeert zijn impact op het milieu te minimaliseren door initiatieven zoals het gebruik van duurzame materialen en de implementatie van duurzame productiepraktijken. 

COS, wat staat voor "Collection of Style", richt zich op het aanbieden van tijdloze en minimalistische design kleding en accessoires voor dames en heren, waarbij de focus ligt op kwaliteit, duurzaamheid en minimalistisch en modern design, waarbij inspiratie wordt gehaald uit architectuur, kunst en cultuur. Ze worden verkocht via hun eigen winkels en online in meer dan 40 landen over de hele wereld. 

Sinds de lancering heeft COS samengewerkt met internationaal gerenommeerde kunstenaars en ontwerpers, zoals Studio Swine, die de opdracht hebben gekregen om kunstwerken en ontwerpen voor het merk te maken. Hij heeft ook beperkte collecties gelanceerd in samenwerking met musea en culturele instellingen, zoals het Tate Modern en het National Museum of Modern Art in New York. In 2016 lanceerde COS zijn duurzame modellijn, "COS sustainability", die kleding en accessoires aanbood gemaakt met duurzame materialen en groenere productieprocessen. 

Ondanks dat het eigendom is van H&M, is COS erin geslaagd om zichzelf te vestigen als een onafhankelijk merk en heeft het een trouwe schare fans over de hele wereld opgebouwd. 


Verzenden en retourneren bij COS

 

Het biedt verschillende bezorgopties op basis van uw locatie. Dit bedrijf verzendt naar Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië. Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zwitserland, Zweden en de Verenigde Koninkrijk . Op hun website kun je de verzendopties, verzendkosten en levertijd bekijken, afhankelijk van het land waar je bent. Zodra je je bestelling hebt geplaatst, ontvang je een verzendbevestiging per e-mail met een trackinglink. 

Om gratis verzending bij COS te krijgen, hangt het af van het land waar de bestelling naartoe gaat, maar ongeveer is het een minimale aankoop van € 100. 

Wat betreft retourzendingen heb je 28 dagen bedenktijd. Wat je retourneert, wordt binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling in het COS-magazijn volledig aan je terugbetaald via dezelfde betaalmethode waarmee je hebt betaald. Artikelen moeten ongebruikt, schoon en met kaartjes geretourneerd worden. Make-up en huidverzorgingsproducten kunnen om hygiënische redenen niet geretourneerd worden. Ondergoed, bodysuits, piercingsieraden kunnen niet worden geretourneerd, tenzij ze defect zijn. Wat badkleding betreft, deze moet de hygiënesticker hebben. Als je iets in een fysieke winkel koopt kun je het niet via de online optie retourneren, dat moet je in een fysieke winkel doen. Op internet heb je een lijst met alle winkels per land, met openingstijden en adres. 

 

Kortingen en kortingen op COS

 

Je hebt twee mogelijkheden om COS-korting te krijgen op je aankoop: 

  • Ben student en je krijgt 10% korting op je aankopen. 
  • Meld u aan voor de COS-nieuwsbrief en ontvang 10% korting op uw eerste aankoop. 

In COS zijn de verkopen meestal in twee periodes van het jaar: in december, januari en februari zijn de winterverkopen en in juni, juli en augustus de zomerverkopen. Naast uitverkoop bieden ze vaak het hele jaar door promoties en kortingen zoals Mid Season, speciale aanbiedingen of specifieke dagen zoals Black Friday of Cyber Monday. 

COS Duurzaamheid

 

COS probeert zijn milieu-impact te minimaliseren door de implementatie van duurzame productiepraktijken. Daarnaast vindt u op de eigen website een platform voor het kopen/verkopen van tweedehands kleding genaamd Resell, waar u artikelen zoals kleding van het merk COS of accessoires kunt kopen of verkopen om de levensduur van de stoffen te verlengen. Je vindt er van seizoensontwerpen tot tweedehands klassiekers. Als je koopt, verzenden ze wereldwijd, maar als je wilt verkopen, kan dat alleen vanuit het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.