Hoe het recyclen van kleding werkt bij H&M en hoe je kortingen kunt krijgen om te kopen.

Het recyclen van stoffen is een praktijk die steeds belangrijker wordt in de wereld, vanwege de groeiende zorg voor het milieu en de noodzaak om de vervuiling veroorzaakt door de textielindustrie te verminderen. 

De productie van kleding en andere textielproducten is een van de meest vervuilende industriële sectoren ter wereld, aangezien er een grote hoeveelheid natuurlijke hulpbronnen en energie wordt gebruikt en een grote hoeveelheid broeikasgassen wordt uitgestoten. Bovendien worden in veel gevallen giftige chemicaliën gebruikt om de stoffen te behandelen, die de bodem en het water kunnen aantasten. 

Kledingrecycling is een manier om de hoeveelheid afval die wordt gegenereerd bij de productie van kleding en andere textielproducten te verminderen en om te voorkomen dat dit afval op stortplaatsen of in het milieu terechtkomt. Door stoffen te recyclen kunnen nieuwe producten worden verkregen, zoals handdoeken, handschoenen, poetsdoeken, kussens en andere.
In het geval van H&M heeft het een duurzame aanpak gekozen in zijn productie en bedrijfsvoering. Een van de belangrijkste H&M kledingrecycling-initiatieven is hun "Conscious Actions"-programma. Dit programma biedt klanten de mogelijkheid om hun gebruikte kleding naar een van de H&M-winkels te brengen en korting te krijgen op hun volgende aankoop.De ingezamelde kleding wordt naar gespecialiseerde recyclagecentra gebracht, waar deze wordt gesorteerd en verwerkt tot nieuwe producten. 
 
Een van de belangrijkste recyclinginitiatieven van H&M is het programma "Conscious Actions". Dit programma biedt klanten de mogelijkheid om hun gebruikte kleding naar een van de H&M-winkels te brengen en korting te krijgen op hun volgende aankoop.De ingezamelde kleding wordt naar gespecialiseerde recyclagecentra gebracht, waar deze wordt gesorteerd en verwerkt tot nieuwe producten. 
 
H&M heeft nauw samengewerkt met verschillende organisaties en bedrijven om hun recyclingprocessen te ontwikkelen en te verbeteren. Een voorbeeld hiervan is zijn samenwerking met het Zweedse bedrijf Renewcell, dat zich toelegt op de productie van gerecyclede stoffen uit gebruikte kleding. Het bedrijf maakt gebruik van een gepatenteerd proces genaamd "Infinite Polyester Fiber", waarmee gebruikte kleding kan worden gerecycled en omgezet in hoogwaardige materialen die kunnen worden gebruikt bij de productie van nieuwe kleding. 
 
H&M heeft ook een productlijn ontwikkeld, de "Conscious Collection", die is gemaakt van duurzame en gerecyclede materialen. Deze lijn omvat kleding, accessoires en andere producten gemaakt van gerecyclede stoffen, zoals gerecycled katoen en polyester. Het bedrijf heeft nauw samengewerkt met verschillende organisaties en bedrijven om hoogwaardige gerecyclede materialen te ontwikkelen die duurzaam en milieuvriendelijk zijn. 
 
 

Hoe werkt de kortingsbon voor het inleveren van kleding bij H&M?

 
 
 
Om kortingsbonnen te krijgen die u kunt gebruiken voor uw aankopen, moet u de kleding meenemen naar kleding recyclen bij H&M die u niet meer wilt in middelgrote tassen, van welk merk en in welke staat dan ook. Tassen, schoenen of accessoires zijn niet geldig. stoffen alleen. 
 
Lever vervolgens de tas met de gebruikte kledingstukken in bij de kassa. Als je bent geregistreerd als H&M-lid, ontvang je een digitale coupon die in je ledenprofiel in de app of op internet verschijnt. U kunt het gebruiken bij uw volgende aankoop. De gelijkwaardigheid is één coupon voor elke tas. Om dit te doen, zal het H&M-personeel je een QR-code laten zien die je moet scannen met de zoekmachine en scanneroptie van de H&M-applicatie. Je moet het net zo vaak doen als tassen die je hebt meegenomen. 
 
De coupon is € 5 te gebruiken bij uw volgende aankoop met een minimum van € 30. Er kunnen meerdere coupons op hetzelfde ticket worden verzameld als de aankoop in een fysieke winkel wordt gedaan. Als u bijvoorbeeld een aankoop doet van € 60, kunt u twee coupons gebruiken, die u een korting van € 10 opleveren. Er kan slechts één coupon worden gebruikt voor aankopen die u doet in een online winkel. Ze verlopen over 6 maanden en verschijnen in het gedeelte Mijn coupons van uw ledenprofiel. 
 
Het kan zowel voor aankopen in een fysieke winkel als online worden gebruikt en kan worden gecombineerd met afgeprijsde of afgeprijsde artikelen. Als je het in een fysieke winkel gaat gebruiken, heb je 15 minuten vanaf het moment dat je het activeert om het te gebruiken, dus de beste optie is om het te genereren bij het afrekenen. 
 
Ze kunnen niet worden gebruikt voor aankopen met cadeaubonnen of designercollecties. Als de kortingsbon eenmaal is gebruikt, wordt het bedrag bij teruggave van de artikelen niet opnieuw geactiveerd door een andere kortingsbon.