Hoe je retourneert bij H&M en je geld terugkrijgtWe houden ervan om kleding te kopen, maar vaak gaan we naar de winkel en gaan we direct naar de kassa zonder ze te passen of vanwege tijdgebrek doen we het online. Maar welke rechten en plichten hebben we om te retourneren in het geval dat het ons niet bevalt, het niet onze maat is of we gewoon geen kledingstuk willen? Laten we het hebben over de zaak van het bedrijf H&M.

 

 

Hoe werkt retourneren bij H&M?

 

Je hebt 30 dagen de tijd om te retourneren bij H&M, zowel in de fysieke winkel als online, hoewel er specifieke data zijn, zoals Kerstmis, wanneer de periodes worden verlengd om het voor klanten gemakkelijker te maken om cadeauartikelen te retourneren. Vanaf wanneer beginnen de 30 dagen te tellen? Als het in een fysieke winkel is gekocht vanaf de dag dat u de aankoop doet (de laatste dag staat op het ticket) en als het in een online winkel is gekocht vanaf het moment dat u de bestelling thuis ontvangt, maar als u deze in meerdere leveringen, beginnen de 30 dagen te tellen vanaf de dag dat u de laatste levering ontvangt. Dit is het geval wanneer meerdere artikelen worden gekocht maar deze worden vrijgegeven afhankelijk van de bestaande voorraad. 

De retourtermijn bij H&M voor items uit speciale collecties en designers is ook 30 dagen, ongeacht of de aankoop in de winkel of online is gedaan. 

De artikelen moeten alle labels behouden, in perfecte staat verkeren en ongebruikt zijn. 

In een fysieke winkel is het ticket voor de terugkeer essentieel binnen de datum, want zonder dit is het niet mogelijk om het te maken. Voor online aankopen bevatten de pakketten een retourformulier waarin u de code moet invullen die het beste de reden verklaart voor het verzenden van het artikel of de artikelen in het pakket waarin u de bestelling heeft ontvangen. Als deze er niet bij staat, neem dan contact op met de klantenservice.

Maar ook als u online koopt, kunt u de bestelling ook in een fysieke winkel retourneren met de pakbon of elektronische kassabon met de QR-code en altijd binnen de gestelde termijn. 

Sommige online artikelen kunnen niet geretourneerd worden in een fysieke winkel, zoals de Beauty concept artikelen, H&M Home meubelen en verlichting, ondergoed (m.u.v. bh's) en oorbellen. Wat badkamerartikelen betreft, deze kunnen worden geretourneerd zolang ze de beschermende lijm behouden. Als je een beschadigd artikel ontvangt, kun je het natuurlijk terugbrengen naar de winkel, maar niet degene die per ongeluk naar je zijn verzonden. Mondkapjes kunnen om veiligheids- en hygiënische redenen niet geretourneerd worden. 

Wel kun je deze artikelen die uitgesloten zijn wel retourneren in een fysieke winkel maar dan online. Cosmetische producten kunnen worden geretourneerd zolang ze niet zijn geopend en de originele verpakking intact is. 

De retourzending vindt plaats met dezelfde betaalmethode die is gebruikt bij de online aankoop. Als je ooit een probleem hebt in een fysieke winkel om toegang te krijgen tot de online bestelling, moet je dit via andere opties doen, zoals:

  • Op het afhaalpunt: in het pakket moet je het item of de items die je wilt retourneren toevoegen, samen met het H&M-retourformulier met de code die de situatie het beste beschrijft. Bestellingen bevatten altijd een zelfklevend etiket met het adres, zodat u het buiten kunt plakken en naar het hoofdkantoor kunt brengen. Je levert het af bij het ophaalpunt. 
  • Bij de klant thuis: maak het pakket klaar zoals in het vorige punt en neem contact op met de klantenservice om de afhaling bij je thuis aan te vragen. De ophaaltermijn is maximaal 5 werkdagen. 

In deze gevallen vindt de retourzending plaats via dezelfde betaalmethode die is gebruikt bij de online aankoop. Wanneer het in het magazijn aankomt, sturen ze je een bevestigingsmail en moet je 14 dagen wachten om de terugbetaling te ontvangen. Verzendkosten worden ook terugbetaald als je alles terugstuurt. 

Het is gratis om retouren of maatwijzigingen door te voeren in fysieke winkels, maar ook bij het inpakpunt of bij thuisophaling, behalve aankopen via een gastaccount (€ 1,95). Zelfs in een fysieke winkel worden de verzendkosten ook terugbetaald als je de volledige retourzending doet.


Klarna-aankopen retourneren aan H&M

 

Klarna is een wereldwijde aanbieder van betalingsoplossingen die samenwerkt met retailers om klanten de meest naadloze online winkelervaring te bieden. Het werkt samen met H&M om een eenvoudige service aan te bieden waarmee je in 3 renteloze termijnen kunt betalen. 

Als je een artikel wilt retourneren dat je met Klarna hebt gekocht, moet je de betaling pauzeren via de optie 'Retourmelding' in je account, H&M x Klarna-betalingen. Als je het pakket in meerdere leveringen hebt ontvangen, moet je de hele bestelling in één pakket retourneren. In het geval dat je al hebt betaald voor de geretourneerde artikelen, zal Klarna je terugbetalen op de kaart die is gebruikt bij het betalen.

 

Hoe je met een cadeaubon betaalde aankopen bij H&M retourneert

 

 

Wanneer u online artikelen retourneert die volledig zijn betaald met een fysieke cadeaubon, wordt er een elektronische cadeaubon naar uw e-mail gestuurd met het totale bedrag van de retourzending. Als je twee betaalmethoden hebt gebruikt, wordt de terugbetaling eerst op de creditcard of betaalkaart gedaan en vervolgens op het deel dat je met de cadeaukaart hebt betaald. 

Je kunt zowel fysieke als elektronische cadeaubonnen gebruiken, zowel in de winkel als op de website. 

Als je kledingstukken retourneert die je in een fysieke H&M-winkel hebt gekocht en die met een cadeaubon zijn betaald, wordt de terugbetaling gedaan op een retourkaart. Als je meerdere methoden hebt gebruikt, prevaleert wat er met een cadeaukaart is betaald en wordt het overgezet naar een retourkaart en de rest, op de manier waarop het is gebruikt.


H&M Home-artikelen retourneren

 

 

Alle H&M Home-artikelen die je zowel in een fysieke winkel als in een online winkel hebt gekocht, kun je in elke fysieke winkel retourneren, met uitzondering van meubels en verlichting die online moeten worden gedaan. Het moet in de originele verpakking zitten. Als het pakket dat je wilt retourneren groter is dan 700x500x600 mm zul je een afhaling bij je thuis moeten aanvragen. Als er onderdelen ontbreken, stuur het artikel dan gratis terug met "defect" als reden voor retournering.