Hoe verzendingen werken bij H&M: sleutels tot het succes van je bestelling

H&M is een modebedrijf dat dames-, heren- en kinderkleding en -accessoires verkoopt, evenals huishoudelijke producten in de H&M Home-afdeling. Het biedt zendingen aan zijn klanten over de hele wereld. Het verzendproces varieert meestal, afhankelijk van waar de klant zich bevindt en de verzendmethode die hij kiest. 

Over het algemeen begint het verzendproces bij H&M meestal wanneer de klant een bestelling plaatst op hun website. Zodra de bestelling is geplaatst, verwerkt H&M de betaling en neemt contact op met de klant om de bestelling te bevestigen en een geschatte levertijd te geven. 

Als de klant zich op een locatie bevindt waar H&M een fysieke winkel heeft, kan hij zijn bestelling mogelijk in de winkel ophalen. In dit geval stuurt H&M een e-mail naar de klant wanneer de bestelling klaar ligt om te worden opgehaald. De klant dient zich met een geldig legitimatiebewijs en het ordernummer in de winkel aan te melden om zijn bestelling op te halen. 

Als de klant zijn bestelling niet in de winkel kan ophalen, verzendt H&M deze naar het adres dat de klant tijdens het afrekenen heeft opgegeven. H&M gebruikt verschillende verzendmethoden, afhankelijk van waar de klant zich bevindt en de grootte en het gewicht van de bestelling. H&M gebruikt doorgaans koeriersdiensten zoals UPS, FedEx en DHL om bestellingen naar klanten over de hele wereld te verzenden. 

Nadat H&M de bestelling heeft verzonden, ontvangt de klant een e-mail met het trackingnummer van het pakket. De klant kan dit nummer gebruiken om de bestelling te volgen, informatie te verkrijgen over de locatie en de geschatte levertijd. Als de klant vragen of opmerkingen heeft over zijn bestelling, kan hij contact opnemen met de klantenservice van H&M voor meer informatie. 


Specifieke kenmerken van zendingen bij H&M

 

Normaal gesproken duurt het gemiddeld 2 tot 4 dagen voordat je je bestelling ontvangt, hoewel dit kan toenemen tijdens de H&M-uitverkoopperiode of promoties zoals Black Friday. 

Als je geen lid bent van H&M moet je verzendkosten betalen en ook als je een standaardlid bent en een bestelling plaatst van minder dan €20. Waarmee je gratis verzending krijgt bij H&M als je Plus member bent (zonder minimale afname en behalve bezorging de volgende dag of dezelfde dag) of als je Standard member bent vanaf €20. 

Soms kunnen bestellingen worden opgedeeld in verschillende pakketten, afhankelijk van de beschikbaarheid van de artikelen en verwerkt vanuit verschillende magazijnen, elk met een trackingnummer. 

Wat betreft wijzigingen in bestellingen, eenmaal gedaan, is het niet meer mogelijk om het adres of de bezorgoptie te wijzigen. Als dit gebeurt, kunt u deze annuleren en een nieuwe maken, zolang de knop Bestelling annuleren verschijnt. 

Als je bij H&M Home bestelt, wordt het geleverd in dozen met plastic strips om het comfortabel vast te kunnen houden. Als het meubels of lampen zijn, worden ze in grotere pakketten verzonden. Als het pakket groter is dan 700 x 500 x 600 mm, kun je geen gebruik maken van de volgende dag bezorging, afhalen in de winkel of afhaalpunt. 

 

Prijzen volgens het type levering bij H&M in Spanje

 

  • Standaard thuisbezorgd (2 tot 4 dagen): € 3,99 
  • Eco-duurzame thuisbezorging (2 tot 4 dagen): € 3,99. De bezorging vindt plaats met elektrische voertuigen, zolang uw postcode binnen de geactiveerde gebieden valt. Daarnaast krijg je 3 Bewust punten. 
  • Click & Collect (2 tot 4 dagen): € 2,99. Het wordt opgehaald in de winkel. Niet alle winkels bieden deze service aan. U kunt tijdens het aankoopproces zoeken of u uw bestelling kunt ophalen bij de dichtstbijzijnde winkel door de postcode te gebruiken. Wanneer je pakket beschikbaar is in de winkel, ontvang je een sms en een e-mail om je dit te laten weten. Je hebt 7 dagen de tijd om het op te halen op vertoon van je ID. 
  • Afhaalpunt (2 tot 4 dagen): € 2,99. 
  • Next day delivery en eco-duurzaam next day delivery: tussen € 3,99 en € 5,99. Deze service is niet in alle steden beschikbaar, dus u zult deze tijdens het aankoopproces moeten controleren met de postcode. Deze twee soorten bezorging vinden plaats van maandag tot en met zaterdag, met uitzondering van zon- en feestdagen. Je moet de bestelling voor 16.00 uur plaatsen om deze de volgende dag te ontvangen. In sommige delen van Madrid kun je het tot 23:59 uur doen en ontvang je het de volgende dag voor € 5,99. 
  • Levering op dezelfde dag: € 5,99. Ze zijn voor sommige delen van Madrid als je de bestelling voor 12:00 uur plaatst. 

De transportbedrijven waar H&M mee samenwerkt zijn Paack, Sending en Celeritas.