Hoe werken H&M-cadeaubonnen?

Wanneer u iets aan een familielid of vriend wilt geven, weet u vaak niet wat u moet kopen of hoe u het goed moet doen. Je kijkt naar alle alternatieven die er zijn, maar je weet niet wat die persoon echt leuk zou kunnen vinden. Of als je het winkelen voor het laatste moment laat liggen en de druk je te pakken krijgt. In deze gevallen is een van de beste opties om hem een ​​cadeaubon te geven van de winkel die hij het leukst vindt. 

In dit artikel gaan we het hebben over hoe H&M-cadeaubonnen werken, hun voorwaarden en voorwaarden. Cadeaubonnen kunnen worden gebruikt om aankopen te doen in hun winkels of op hun website, en u kunt ze zowel in een fysieke winkel als online kopen. Je moet ze gebruiken in het land waar je ze hebt gekocht. 

Als je besluit om ze op internet te kopen, heb je twee soorten H&M-kaarten: de digitale cadeaukaart, waarmee je het gewenste ontwerp kunt kiezen uit de beschikbare kaarten, het geld opwaarderen dat je wilt geven en het is binnen een mum van tijd ontvangen van minuten op het door u opgegeven e-mailadres; en de fysieke cadeaukaart, die u zowel online als in winkels kunt kopen, maar als u deze op internet koopt, kan het ongeveer twee weken duren voordat deze bij u thuis aankomt, afhankelijk van de datum van het jaar dat we elkaar ontmoeten. 

H&M heeft een ander type kaart, namelijk de retourkaart. Het wordt gegenereerd door het retourneren van een kledingstuk of accessoire dat is gekocht met een cadeaubon, en wanneer het bedrag niet kan worden geretourneerd, wordt het totaal in rekening gebracht op een retourkaart. Het gebruik ervan lijkt sterk op dat van de cadeaukaart. 


Hoe H&M cadeaubonnen werken: algemene voorwaarden

 

Zowel H&M-cadeaubonnen als retourkaarten kunnen worden gebruikt in fysieke H&M-winkels en op de website van het bedrijf, in het land waar je ze hebt gekocht. Met hen kunt u: 

  • Betaal het totaalbedrag van het item dat u wilt, waardoor het saldo op nul kan blijven of een saldo voor een andere aankoop kan blijven staan. 
  • Betaal een deel, en de rest betaal het in een andere vorm van betaling (contant als het een fysieke winkel is, of bankpas, Paypal of Klarna als het online is). 

Om het saldo van je cadeaukaart of retourkaart te controleren, kun je dit online controleren op de H&M-website, door contact op te nemen met de klantenservice of in een winkel. 

Om een ​​cadeaukaart te kopen, kunt u deze zowel in een fysieke winkel als online betalen met een bankpas, maar met het verschil dat u in winkels ook contant kunt betalen. 

Het kan worden geladen met een maximaal bedrag van € 300 en een minimale waarde van € 15. Je kunt het saldo in elke fysieke winkel opwaarderen. Ze zijn 7 jaar geldig en retourkaarten 2 jaar vanaf de datum van de laatste activering of aankoop. Als de kaarten vervallen, vervallen ook de ongebruikte bedragen. 

Als je cadeaukaart gedurende drie maanden een saldo van nul heeft, wordt deze gedeactiveerd en kan deze niet opnieuw worden gebruikt. Als het saldo van de retourkaart echter nul is, wordt deze direct gedeactiveerd. 

Als je je aankoop hebt betaald met twee verschillende betaalmethoden, bijvoorbeeld een cadeaukaart en een bankpas, ontvang je eerst de betaling op de tweede manier waarop je hebt betaald. Als de waarde die wordt geretourneerd hoger is dan het bedrag dat is betaald met de tweede betaalmethode, wordt het verschil betaald op een andere cadeaukaart, hetzij digitaal in het geval van online aankopen, hetzij op een fysieke kaart in het geval van aankopen in een fysieke winkel. Als artikelen die online in een winkel zijn gekocht, worden geretourneerd, wordt de terugbetaling via dezelfde methode uitgevoerd, zolang deze binnen de retourperiode van 30 dagen wordt verwerkt. 

Daarnaast heb je 30 dagen de tijd, gerekend vanaf de aankoop van de cadeaubon op de website, om deze terug te sturen als je van gedachten verandert. U ontvangt het volledige bedrag. Hiervoor dient u contact op te nemen met de Klantenservice. 

H&M is niet verantwoordelijk voor het verliezen, stelen, inactiveren of beschadigen van cadeaubonnen of retourkaarten door klanten. Als je nog vragen hebt, raad ik je aan contact op te nemen met de klantenservice van H&M voor meer informatie.