Meningen over H&M: andere dingen om te overwegen

Dit artikel is de voortzetting van een andere rubriek waarin belangrijke aspecten van de H&M-afdelingen aan bod komen. Hierin ga ik het hebben over mijn mening over H&M over andere kwesties.

Verzending en wat er verbeterd moet worden

 

Op de website staat dat het gemiddeld 2 tot 5 werkdagen duurt voordat een bestelling binnen is. 60% zou zo kunnen zijn, maar de rest duurt ongeveer een week, en in vergelijking met andere concurrerende bedrijven is het geen favoriet. Bovendien komt het vaak voor dat meerdere artikelen worden besteld in plaats van allemaal in één bestelling te komen omdat ze geen voorraad hebben of omdat de producten zich in verschillende magazijnen bevinden, maar in meerdere leveringen. Misschien is het een manier om het proces te versnellen, maar de klant is in de war. Op dit punt denk ik dat er veel te verbeteren valt. 

Wat prijzen en verzendingsvoorwaarden betreft, denk ik echter dat het veel voordelen heeft dat als standaardlid de minimale aankoop voor gratis verzending € 20 is en als Plus-lid alle bestellingen geen verzendkosten hebben. Bij de meeste concurrerende bedrijven zijn de minima veel hoger, je moet bestellingen van € 30 of € 35 doen voor gratis verzending. Misschien als u een grote aankoop moet doen of als er uitverkoop is, is er geen probleem omdat u dat minimum meteen bereikt, maar er zijn momenten dat u iets moet kopen en dat loont niet. 

Een ander aspect dat moet worden verbeterd, is de presentatie van de zendingen van de artikelen die we kopen. Er zijn producten van hogere kwaliteit dan wanneer ze in individuele dozen worden gepresenteerd, zoals leren laarzen, enz. om later de kreukels te verwijderen, dus het zou ideaal zijn als alle producten gepresenteerd zouden worden in gerecycleerde kartonnen dozen die aangepast zijn aan het aantal gekochte kledingstukken. Het zou ook een betere presentatie geven. Het is waar dat de zendingen nu in papieren zakken zitten, maar ik denk dat dat niet genoeg is. 

De algemene beoordeling van H&M-zendingen op een schaal van 1 tot 10 is een 7. 

 

H&M-website

 

De website van H&M is veilig en heeft over het algemeen geen problemen opgeleverd, met name wat betreft de veiligheid van betalingen voor online aankopen. Het heeft ook een eenvoudige, intuïtieve en gemakkelijk te navigeren interface. Dankzij de rubrieken en zoekfilters kun je perfect een kledingstuk vinden. 

Een voordeel is dat we over elk kledingstuk de leveranciers kunnen vinden die het hebben vervaardigd, evenals de oorsprong ervan. Aan de andere kant vinden we de mening van klanten over de kledingstukken die ze hebben gekocht. Het is zeer indicatief om te kunnen beslissen over de ene of de andere maat, over een kleur of een stijl. Er is ook een schaal om de maat te beoordelen, of het kledingstuk in kwestie een kleine, normale of grote maat is. Deze aspecten zijn niet beschikbaar bij concurrerende bedrijven. 

Het zoekt naar kledingstukken door handmatig de kledingcode te zoeken, of een scanner van het label of door een foto te maken van datgene waarnaar u specifiek wilt zoeken. Dit alles maakt het veel gemakkelijker om te vinden wat je leuk vindt en bespaart tijd. 

De algemene waardering van de H&M website van 1 tot 10 is een 9. 

 

Andere aspecten om commentaar te geven

 

Als je bij H&M winkelt, kun je grotere voordelen en besparingen krijgen dan in andere winkels, vanwege het grote aantal kortingen dat er is, zelfs als we niet in een uitverkoopperiode of in een specifieke promotie zitten. Bij de meeste concurrerende bedrijven heb je het grootste deel van het jaar niet de mogelijkheid om te sparen of je aan te melden als lid, en moet je wachten op uitverkoop of Black Friday om geld te besparen. En in het tijdperk waarin we ons bevinden, telt alles. 

Een ding om te verbeteren dat de concurrentie het wel heeft en H&M niet, is dat als je een maat van een specifiek kledingstuk nodig hebt in een fysieke winkel, de werknemers er niet om kunnen vragen, zodat ze het in de volgende lading koopwaar kunnen brengen. Ook zijn niet alle kleding in de collecties in alle winkels te vinden, en in sommige H&M lijkt het alsof ze altijd hetzelfde hebben. Zelfs als je het online vindt, zijn er nog steeds veel mensen die het kledingstuk graag willen aanraken en passen. 

Over het algemeen geef ik H&M een 8 op 10. Er zijn veel dingen die verbeterd moeten worden, maar veel andere zijn verbeterd en dat is waardevol.