Meningen over H&M: kwaliteit van de kledingstukken en andere aspecten

In dit artikel vind je mijn mening van H&M over enkele aspecten van de afdelingen die voor jou van belang kunnen zijn. Over het algemeen is de beoordeling positief, maar ik zal op enkele punten in detail ingaan. Zowel in de fysieke winkels van H&M als op het web kunnen we verschillende afdelingen vinden waarin de collecties zijn opgenomen. 


Hennes

 

Het is de vrouwenafdeling waarin de volgende subafdelingen zijn opgenomen. Every Day, Logg, Modern Classic, Basic, Sport, Mama, Plus sizes, Lingerie, Accessories, Denim, Ladys Trend en Divided. 

Waar je een hogere kwaliteit stoffen en patronen vindt, is in Ladys Trend en in Modern Classic. De stoffen zijn superieur aan die van Every Day. In deze twee afdelingen vindt u katoen van pima-kwaliteit, zachter en duurzamer, evenals andere stoffen van topkwaliteit. De patronen zijn klassieker in de meeste kledingstukken, maar vooral in Ladys Trend vind je veel trendy stukken maar altijd met een originele touch. De prijzen zijn hoger, maar de kwaliteit is het waard. Het zijn kledingstukken die door hun tijdloosheid meerdere jaren in de kast blijven hangen. Met Modern Classic creëer je klassieke looks voor op kantoor of voor dagelijks gebruik met een elegante stijl. De maten zijn meestal groter dan de concurrentie. 

Wat betreft Every Day, het is een meer stedelijke lijn en volgt meer de trend. Maar wat de kwaliteit van de stoffen betreft, kun je alles vinden, van zeer duurzame jassen tot tops of t-shirts die na twee keer gebruiken of twee wasbeurten veel kwaliteit kunnen verliezen en zelfs kapot kunnen gaan. Het is niet normaal, maar het kan gebeuren. De prijzen zijn lager dan de vorige afdelingen. De maten zijn ook groter dan bij andere bedrijven. 

Bij Logg zijn de collecties meer ontspannen en rustiek. De stijl is standaard en in de meeste kleding zit niet veel trend. Van jaar tot jaar worden bijna dezelfde patronen herhaald, maar de kleuren veranderen en soms zelfs dat niet. De maten zijn groter dan de voorgaande afdelingen. Het is prima als je niet van de klassieke stijl houdt of een trend draagt, en je nonchalant kleedt. 

De plus size afdeling is zeer succesvol. Kwaliteit, klassieke en trendy kledingstukken, maar naar mijn mening ontbreekt het aan meer voorraad, meer variatie en meer key-producten. Aan de andere kant ben ik van mening dat deze exclusieve afdeling niet zou moeten bestaan, maar eerder in de bovengenoemde afdelingen van de kleinste tot de grootste maat moet worden opgenomen om het product te verenigen en dat alle klanten dezelfde kans hebben. 

Mama is de afdeling voor toekomstige moeders. Er zijn vooral veel basiskledingstukken van spijkerstof, leggings, een pakje t-shirts, bh's of slipjes. Maar heel weinig producten die ongewoon zijn en met weinig voorraad. De maten zijn groot, goede elasthaan kwaliteiten, goede afwerkingen en veel duurzaamheid. 

Sport is de afdeling sportkleding. Stoffen van goede kwaliteit maar soms erg duur. Sportbeha's met hoge, gemiddelde en lage ondersteuning worden aanbevolen. 

Lingerie heeft vele soorten bh's, slipjes en lingerie in het algemeen. Hun pyjama's zijn van goede kwaliteit en hun lingerie is van goed katoen. U kunt ook synthetische materialen vinden. De maat, vooral van de onderste delen, is erg groot en het is raadzaam om een ​​of twee maten kleiner te nemen, afhankelijk van het percentage elastiek. Zeer comfortabel zijn de setjes die sinds een paar jaar op de markt zijn in naadloze stof, vergelijkbaar met sportbeha's, zowel voor onder- als bovendelen. Elastisch, ze passen zich aan beweging aan en wijken niet. 

Wat Denim betreft, heb je alle prijzen. Vanaf € 9,99 vind je al een jeans. Er zijn verschillende kwaliteiten, snitten en lengtes. Ze zijn duurzaam, maar sommige modellen zijn te duur. Ik raad de vormgeving of vormers aan, duurzaam en ziet er goed uit. 

Divided is waar je trends voor adolescenten en jongeren vindt. Als je een favoriete zanger hebt zoals Ariadna Grande, Justin Bieber enz. of een merk waar je van houdt, zul je vroeg of laat die H&M-samenwerking met hen op deze afdeling hebben. Vooral T-shirts, crop tops, rokken, wijde broeken of oversized sweatshirts hebben de overhand. De kwaliteit is veel lager dan Every Day, maar de prijzen zijn ook veel lager. Het doel is voor een jong publiek dat minder budget heeft. 

 

Mauritz

 

Het is de herenafdeling waarin alle volgende subafdelingen zijn opgenomen. Man, Logg, Divided, Basic, Lingerie, Denim, Accessoires en Sport. 

Man's appartement is als Every Day's in Hennes. In de meeste kledingstukken heb je kwaliteit, trend en maat groter dan bij de concurrentie. Van klassieke kledingstukken zoals colbertpakken, five-pocket-broeken, basic overhemden of truien met ronde hals tot pure trendy kledingstukken. Jerseys die vele jaren meegaan of broeken met vijf zakken zijn zeer aan te bevelen. Veel van deze items zijn jaar na jaar hetzelfde en het enige dat kan veranderen is de kleur. 

Logg heeft een zeer brede maatvoering. Als je een medium met een kleine gebruikt, kan het je van dienst zijn. De stijl is casual, relaxed en sportief. Het wordt gekenmerkt door geruite overhemden in bergstijl, wijde sweatshirts, cargobroeken of oversized windjacks. Gericht op een publiek vanaf 25 jaar. De kwaliteit is uitzonderlijk en past bij de standaard Mauritz-prijzen. 

Wat betreft Divided, hier vindt u meer trends. Alles is oversized stijl met relaxte naden. De kwaliteit lijkt sterk op Man en de prijzen zijn duurder dan Divided de Hennes. Ook vind je hier samenwerkingen met zangers, groepen of merken. 

Wat betreft de Denim-afdeling, gebeurt er iets soortgelijks als de damesafdeling. Er zijn verschillende modellen, maar de prijzen beginnen bij € 19,99. Je vindt er van dun tot losjes die nu in de trend zijn. De standaard denim is de slim fit, die de meeste mannen goed staat. De duurzaamheid is vrij groot en de maat is boven het gemiddelde van de concurrentie. 

In accessoires kunnen we items van uitstekende kwaliteit vinden, vooral in sjaals, die boven de kwaliteiten van damesaccessoires uitstijgen. Ik adviseer dat als je een vrouw bent en op zoek bent naar een klassieke sjaal, deze eerst op de herenafdeling koopt. 

 

Kids

 

Het is de kinderafdeling. De subafdelingen worden gevormd op basis van de leeftijd van de kinderen. Newborn, Baby Boy, Baby Girl, Little Boy, Little Girl, Big Boy, Big Girl, en daarbinnen (minus newborn, baby boy en baby girl) hebben de normale collectie en Logg's afdeling in elk van hen. 

Over het algemeen vind je bij Kids kledingstukken die je van het ene kind op het andere kunt doorgeven, omdat de kwaliteiten buitengewoon zijn. Vooral de meest winstgevende voor een klant die op zoek is naar kleding voor hun kinderen, zijn de afgeprijsde kledingstukken (50% tweede eenheid), die normaal gesproken overeenkomt met de basisafdeling. De newborn- en babymaten, evenals de rest van de afdelingen, zijn erg groot, dus je moet er rekening mee houden dat je een maat of twee minder neemt. Grote jongens- en meisjesmaten kunnen zelfs worden gedragen door dames en heren met kleine maten.