& Other Stories: urban damesmodemerk

& Other Stories is een damesmodemerk van de Zweedse groep H&M, opgericht in 2010 in Stockholm. Het merk is ontstaan als onderdeel van het diversificatieproject van H&M en met als doel kleding, schoenen en accessoires van hoge kwaliteit aan te bieden tegen betaalbare prijzen. & Other Stories is geïnspireerd op de verhalen van vrouwen over de hele wereld en biedt een breed scala aan stijlen en ontwerpen om aan de behoeften van verschillende soorten vrouwen te voldoen. 

Het merk is sinds de oprichting snel gegroeid en heeft momenteel meer dan 60 winkels wereldwijd, evenals een online aanwezigheid. & Other Stories wordt geprezen om zijn focus op duurzaamheid en heeft stappen ondernomen om de impact op het milieu te verminderen, zoals het gebruik van duurzame materialen en het verminderen van het water- en energieverbruik in het productieproces. 


Verzenden en retourneren in & Other Stories

 

Het biedt verschillende bezorgopties op basis van uw locatie. Dit bedrijf verzendt naar Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië. Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Noorwegen, Nederland, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Op de website kunt u de verzendopties, verzendkosten en levertijden bekijken, afhankelijk van het land waarin u zich bevindt. Zodra u uw bestelling heeft geplaatst, ontvangt u een e-mail ter bevestiging van de verzending met een trackinglink. 

Om gratis verzending te krijgen, moet u een minimale bestelling plaatsen die varieert afhankelijk van het land waarin u zich bevindt. Standaard (hoewel u uw land moet controleren in de weblijst) moet u een minimale bestelling plaatsen van € 90/ £ 80/ CHF 150/ NOK 900/ DKK 600. 

Wat betreft retourneren heb je 30 dagen de tijd om terug te sturen wat je niet bevalt of niet bevalt. Hiervoor moeten de artikelen schoon, ongebruikt en voorzien van de labels zijn. Retourneren is altijd gratis. De terugbetaling vindt plaats via dezelfde betaalmethode binnen 14 dagen na aankomst van de producten in het magazijn van & Other Stories. 

Er gelden beperkingen voor het retourneren van gevaarlijke artikelen (sommige cosmetica zoals nagellak, bepaalde parfums, nagellakremover, spuitbussen). Wanneer een bestelling met een van deze artikelen bij u wordt afgeleverd, heeft deze een sticker die aangeeft dat het gevaarlijke goederen zijn. Bij het retourneren kunt u dezelfde doos of verpakking met deze sticker gebruiken om te retourneren. Als u een andere doos wilt gebruiken, moet u deze sticker afdrukken. 

 

Kortingen en sales op & Other Stories

 

Je hebt twee opties om korting & Other Stories op je aankoop te krijgen: 

  • Ben je student, dan krijg je 10% korting. De voorwaarden zijn te vinden op de website van & Other Stories. 
  • Zo niet, dan kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief om een & Other Stories-kortingscode van 10% te ontvangen bij je eerste aankoop. 
  • Voor recycling geven ze je 10% korting op een aankoop als je een tas meeneemt met kleding die je niet meer wilt of die gescheurd is van welk merk dan ook, of met lege beautycontainers. 

Al deze kortingen zijn beschikbaar op de & Other Stories-website om je aan te melden. Daarnaast kunt u specifieke actieve kortingsbonnen vinden om korting te geven op de totale aankoop. Het is erg handig om soms extensies in de internetbrowser te gebruiken om kortingscodes van & Other Stories te detecteren die soms niet op internet worden gepubliceerd. Ik raad het gebruik van Honey aan dat u op de hoogte stelt wanneer u gaat betalen of er kortingen zijn of niet, en deze rechtstreeks op u zal toepassen. U kunt zich inschrijven via de volgende link. 

Daarnaast worden de kledingstukken en accessoires van dit merk niet alleen op de eigen website verkocht. Je vindt ze bij Zalando. Dit bedrijf biedt meestal veel promotionele kortingen. 

Aan de andere kant is er meestal twee keer per jaar uitverkoop op & Other Stories. De winters zijn in december, januari en februari en de zomers in juni, juli en augustus. Het is vermeldenswaard dat er na de verkoop meestal Mid Season-acties zijn om de laatste voorraad van het vorige seizoen te verwijderen. En laten we Black Friday en Cyber Monday niet vergeten. 

 

Duurzaamheid in en andere verhalen

 

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de filosofie en strategie van & Other Stories, en het merk zet zich in om de impact op het milieu te verminderen en sociale rechtvaardigheid te bevorderen in alle stadia van de toeleveringsketen. 

Enkele duurzaamheidsinitiatieven van & Other Stories zijn: 

  • Inzet voor klimaatverandering: & Other Stories heeft zich gecommitteerd aan het bereiken van koolstofneutraliteit in al zijn activiteiten en producten tegen 2030. Om dit te bereiken, werkt het merk aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen in zijn fabrieken en winkels, en investeert het in hernieuwbare energie en biodiversiteit instandhoudingsprojecten. 
  • Ethische en eerlijke arbeid: & Other Stories werkt samen met leveranciers die voldoen aan ethische en arbeidsrechtelijke normen en heeft een controleprogramma geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat aan deze normen wordt voldaan. Het merk heeft ook initiatieven geïmplementeerd om gendergelijkheid en diversiteit in zijn fabrieken en kantoren te bevorderen. 
  • Verantwoord omgaan met hulpbronnen: & Other Stories werkt aan het terugdringen van het gebruik van water en energie in haar bedrijfsvoering en aan verantwoord gebruik van materialen en natuurlijke hulpbronnen bij de productie van haar producten. Het merk stimuleert ook het gebruik van gerecyclede en duurzame materialen in zijn producten. 
  • Duurzame productontwikkeling: & Other Stories werkt aan de ontwikkeling van duurzame, duurzame producten en het bevorderen van reparatie en hergebruik via initiatieven zoals het schoenreparatieprogramma. Het merk biedt ook huur- en tweedehandskoopmogelijkheden via zijn online platform "Second Hand Stories".