Så fungerar försändelser i Uniqlo

Uniqlo är ett Japan-baserat kläd- och accessoarmärke som har expanderat internationellt, med butiker över hela världen. Företaget grundades 1949 av Tadashi Yanai och har varit känt för att erbjuda moderna och mångsidiga kläder, med fokus på design och komfort. Den har expanderat globalt och har butiker i olika länder i Asien, Europa, Nordamerika och Sydamerika. 

Uniqlo erbjuder ett brett utbud av kläder för män, kvinnor och barn, inklusive skjortor, T-shirts, byxor, jackor, tröjor och kappor. Den har också ett brett urval av tillbehör, såsom strumpor, kepsar och väskor. Dessutom har varumärket samarbetat med kända designers och artister för att lansera begränsade kollektioner av kläder och accessoarer. 

Uniqlo har uppmärksammats för sitt fokus på kvaliteten och hållbarheten hos sina produkter, och har antagit hållbara metoder i produktionen av sina kläder. Till exempel har den implementerat energi- och vattenbesparande teknik i sina fabriker och har antagit metoder för att bevara resurser. 

Utöver sina fysiska butiker har Uniqlo även en onlinenärvaro på sin hemsida, där onlineköp kan göras. Den har också en närvaro på sociala nätverk som Facebook, Instagram och Twitter, där den delar nyheter och uppdateringar om sina produkter och speciella evenemang. 


Så fungerar försändelser i Uniqlo

 

Frakt på Uniqlo kan variera beroende på plats och vald fraktmetod. I allmänhet erbjuder den flera leveransmetoder, inklusive standardfrakt, expressfrakt, hämtning i butik och punkthämtning. Leveranstider kan också påverkas av externa faktorer som budförseningar eller väderförhållanden. 

När det gäller Sverige är fraktkostnaderna och leveranstiden följande: 

  • Standardfrakt: 3 till 5 arbetsdagar och kostnaden är 59 SEK. 
  • Hämta i butik: det tar 1 till 3 arbetsdagar och kostnaden är helt gratis. 
  • Upphämtningsställe: det tar 3 till 5 arbetsdagar och kostnaden är 49 SEK. Med tjänsten MyPack Collect kan du hämta ut ditt paket på ditt närmaste PostNord-serviceställe som tilldelas automatiskt när du anger din hemadress 
  • Expressfrakt: 1 till 3 arbetsdagar och kostnaden är 119 SEK. 

Den beräknade leveranstiden beror på när du lägger din beställning. Beställningen måste göras före 10:30 och från måndag till fredag. Om du gör det efter 10:30 kommer beställningen att behöva en arbetsdag till för att behandlas (lördagar, söndagar och helgdagar är undantagna). Alla dessa termer är en uppskattning eftersom andra externa faktorer kan påverka, såsom väderfaktorer, trafik etc. 

För att få fri frakt hos Uniqlo måste du lägga en minsta beställning på 800 kr och genom MyPackCollect eller ha en fri frakt kampanjkod. 

Om du har lagt en beställning, och det har gått mer än 6 dagar utan att räkna med lördagar, söndagar och helgdagar, måste du kontakta Kundservice, precis som om det gått mer än 3 dagar med en expressleveransorder. Om du av någon anledning gör ett misstag och anger fel adress, kontakta kundtjänst så snart som möjligt. Beroende på vilket leveransalternativ du har valt kommer de att kunna avlyssna leveransen. 

När en beställning är gjord tillhandahåller Uniqlo ett spårningsnummer så att du kan följa hur din leverans fortskrider. Du kan också spåra din beställning på Uniqlos hemsida (längst ner har du möjlighet att veta var beställningen är) eller via mobilapplikationen. Uniqlo skickar dock alltid ett mejl med spårningslänken när den har lämnat lagret. Det kan ta upp till 24 timmar efter mottagandet innan den aktiveras. Du kan också spåra din beställning från ditt konto. 

När det gäller beställningarna som ska hämtas i butiken så har du en vecka på dig att hämta när de skickat en avisering via e-post eller sms. För att göra detta måste du ta med orderbekräftelsen via e-post och din identitetshandling med foto och fullständigt namn. Du måste ange att beställningen har tagits emot i butiken för att kunna hämta den.