Så fungerar Uniqlo returer: få tillbaka dina pengar

Uniqlo är ett Japan-baserat kläd- och accessoarmärke som har expanderat internationellt, med butiker över hela världen. Företaget grundades 1949 av Tadashi Yanai och har varit känt för att erbjuda högkvalitativa, enkelt designade kläder till överkomliga priser. 

Uniqlo erbjuder ett brett utbud av kläder för män, kvinnor och barn, inklusive skjortor, T-shirts, byxor, jackor, tröjor och kappor. Den har också ett brett urval av tillbehör, såsom strumpor, kepsar och väskor. Dessutom har varumärket samarbetat med kända designers och artister för att lansera begränsade kollektioner av kläder och accessoarer. 

Uniqlo har uppmärksammats för sitt fokus på kvaliteten och hållbarheten hos sina produkter, och har antagit hållbara metoder i produktionen av sina kläder. Till exempel har den implementerat energi- och vattenbesparande teknik i sina fabriker och har antagit metoder för att bevara resurser. 


Villkor för returer hos Uniqlo

 

För alla Uniqlo-returer av varor köpta online har du en maximal period på 30 kalenderdagar efter mottagandet av beställningen. För detta kommer du inte att kunna använda dem, ta inte bort etiketterna och behåll dem, eftersom de inte kan skadas när de returneras och de måste vara i samma skick som de köptes i. Returer av underkläder och badkläder som inte har originalförpackningen accepteras inte, såvida det inte är defekt. 

Du kan endast returnera dem via post, det kan inte göras i en fysisk butik. Men om du vill göra en förändring kan du göra det i fysiska butiker. Du har också 30 kalenderdagar från mottagandet av beställningen. Du måste ta med varan eller varorna du vill returnera tillsammans med fakturan som ingår i leveransbekräftelsemailet som bevis på att beställningen är slutförd. Undantaget är att du inte kan ändra beställningar som innehåller föremål från Princess Tam Tam eller Comptoirs des Cotonniers föremål, eftersom det är samlingar som bara går att hitta online. Så du måste returnera den med posten. 

Ändringar kan endast göras på beställningar som har betalats med kredit- eller betalkort. De artiklar som du ska göra ändringen för måste vara lika med eller större än kostnaden för beställningen. 

När onlinebeställningen har returnerats per post får du återbetalningen inom de följande 14 kalenderdagarna från det datum då den returnerade produkten eller produkterna togs emot, med samma betalningsmetod som du betalade med. Har du betalat fraktkostnader så returneras de inte, bara det belopp som plaggen har kostat. Uniqlo kan även behålla ett belopp om de returnerade varorna är skadade. 

När det gäller rabattkuponger som används eller kampanjkoder i ditt köp, om beloppet för det du inte returnerar är mindre än minimikostnaden för att använda koden eller rabattkupongen, kommer rabattkodens belopp att dras av från det totala beloppet som är gå till återbetalning.

Om du får en defekt produkt måste du fylla i beställningsformuläret och nämna att den är defekt, lämna all tänkbar information och skicka den med posten. De kommer att skicka ett e-postmeddelande till dig så snart de har undersökt produkten och informerar dig om återbetalningen. I detta fall kommer fraktkostnaden att returneras samt returkostnaden. 

Det finns returkostnader som kommer att variera beroende på i vilket land du befinner dig. 

Om du lägger en beställning online för att hämta i en fysisk butik och du inte kan hämta den inom 7 dagar efter att du mottagit beställningen i butiken kommer den att returneras och du får en återbetalning inom 14 dagar. 

Du kan också returnera mer än en beställning i samma paket. För detta måste du registrera en enda retur för att bara betala en avgift. För huvudordern måste du fylla i förpackningskvittot med anledning och för de andra beställningarna som du vill returnera måste du lägga till en handskriven retursedel inklusive orderdata och returnerade varor. 

 

Hur Uniqlo returer fungerar

 

För att göra returer online på Uniqlo av en vara som du har köpt måste du endast göra det via post genom att följa stegen nedan: 

  • Gå till returportalen som finns på Uniqlos webbplats. Du måste välja skälet för att returnera varan eller varorna. Ett dokument kommer att genereras med returetiketten och förpackningskvittot. 
  • Returetiketten måste fästas på utsidan av paketet, täcka den ursprungliga fraktetiketten för att inte skapa problem, och förpackningskvittot måste deponeras i beställningen. Du måste också packa de plagg som ska returneras. 
  • Lämna in paketet på ett postkontor. Kontrollera att den är korrekt skannad och begär leveransbevis för att undvika problem om beställningen går förlorad. Du kommer att kunna spåra försändelsen.