Wat betekent H&M en wat zijn de bedrijven waaruit het bestaat?

H&M is een Zweeds kleding- en accessoirebedrijf dat over de hele wereld bekend staat om het aanbieden van kwaliteitsmode voor de beste prijs. Opgericht in 1947 door Erling Persson, begon het bedrijf als een dameskledingwinkel genaamd Hennes (Zweeds voor "vrouwen"). In 1968 nam Persson het herenkledingbedrijf Mauritz Widforss over en veranderde de bedrijfsnaam in H&M, wat staat voor Hennes & Mauritz. Sindsdien is het H&M-logo wat we vandaag kennen. 

Sindsdien is H&M internationaal uitgebreid en heeft het meer dan 5.000 winkels in meer dan 70 landen. Het bedrijf biedt kleding voor mannen, vrouwen, kinderen, baby's en het huis. H&M heeft naast de hoofdlijn ook meerdere losse merken zoals onder andere COS en & Other Stories en heeft samengewerkt met gerenommeerde ontwerpers als Alexander Wang en Erdem. 

In de loop der jaren heeft H&M een reputatie opgebouwd voor het aanbieden van modieuze kleding tegen betaalbare prijzen en voor haar inzet voor duurzaamheid en bedrijfsethiek. Het bedrijf heeft verschillende initiatieven genomen om zijn impact op het milieu te verminderen en gelijke kansen in zijn toeleveringsketen te bevorderen. H&M heeft bijvoorbeeld het gebruik van hernieuwbare energie in zijn winkels en fabrieken omarmd en programma's geïmplementeerd om kleding te recyclen en opnieuw te gebruiken. 

Daarnaast heeft H&M samengewerkt met internationale organisaties zoals de Global Foundation for Sustainable Fashion en de Alliance for Ethical Fashion om duurzamere bedrijfspraktijken in de mode-industrie te promoten. Het bedrijf heeft ook bewustmakingscampagnes voor milieu en duurzaamheid gelanceerd en heeft samengewerkt met artiesten en beroemdheden om positieve boodschappen over klimaatverandering en sociale verantwoordelijkheid te promoten. 


Het belang van de H&M Conscious-collecties

 

H&M Conscious is een modieuze kleding- en accessoirelijn van H&M die zich richt op duurzaamheid en het gebruik van duurzame en ethische materialen. De Conscious-lijn werd gelanceerd in 2010 en is sindsdien uitgebreid met kleding voor mannen, vrouwen, kinderen en baby's. 

De Conscious-lijn richt zich op het gebruik van duurzame en ethische materialen bij de productie van kleding, zoals biologisch katoen, gerecycled polyester en plantaardige materialen. Het is ook gericht op het verminderen van de milieu-impact tijdens het hele productieproces, van het inkopen van materialen tot transport tot kledingproductie. Daarnaast werkt de Conscious-lijn samen met leveranciers en fabrieken die zich inzetten voor duurzaamheid en bedrijfsethiek. 

De Conscious-collecties omvatten ook vintage en hergebruikte kleding en accessoires, en implementeert programma's om oude kleding in haar winkels te recyclen en opnieuw te gebruiken. De Conscious-lijn bevat ook kledingstukken gemaakt met innovatieve materialen, zoals stof gemaakt van gerecycled plastic en plantaardige materialen zoals linnen en hennep. 

Naast hun focus op duurzaamheid zijn de Conscious collecties ook gericht op mode, met tijdloze en elegante ontwerpen die lang gedragen kunnen worden. De Conscious-lijn heeft samengewerkt met gerenommeerde ontwerpers en kunstenaars, zoals Elin Kling en Pernilla Wohlfahrt, en heeft advertentiecampagnes gelanceerd met beroemdheden als Beyoncé en David Beckham. 

 

Bedrijven die deel uitmaken van de H&M Group

 

H&M heeft een reeks merken en bedrijven, namelijk de volgende: 

  • H&M - H&M's vlaggenschipmerk, met kleding en accessoires voor heren, dames, kinderen en baby's. Het motto is Mode en kwaliteit voor de beste prijs. 
  • COS - Een luxe kleding- en accessoiremerk van H&M dat zich richt op tijdloos design en kwaliteit. 
  • & Other Stories: een kleding-, accessoires- en schoonheidsmerk van H&M dat zich richt op creatief ontwerp en personalisatie. 
  • Monki - Een merk voor dameskleding en accessoires van H&M dat zich richt op jeugdige, stedelijke stijl. 
  • Weekday - Een merk voor dameskleding en accessoires van H&M dat zich richt op casual en urban stijl. 
  • H&M Home: een merk voor woonartikelen en decoratie van H&M. 
  • Arket – Een luxe kleding- en accessoiremerk van H&M dat zich richt op tijdloos design en kwaliteit. 
  • Afound: een merk voor tweedehands kleding en accessoires. Het richt zich op het aanbieden van modieuze kleding en accessoires van hoge kwaliteit tegen betaalbare prijzen, en alle producten worden zorgvuldig geselecteerd om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de hoge kwaliteitsnormen van H&M. Naast kleding en accessoires biedt Afound ook meubels en woonaccessoires aan. 

Naast deze merken heeft H&M ook een aantal gerelateerde bedrijven, zoals H&M Group Services, dat logistiek en transport verzorgt, en H&M Group Real Estate, dat het vastgoedbeheer van het bedrijf verzorgt.