Weekday: H&M:s hållbara varumärke

Weekday är ett märke för herr- och damkläder och accessoarer skapat av H&M. Den lanserades 2002 och har spridits snabbt över Europa och Asien. Idag finns Weekday-butiker i olika länder runt om i världen, inklusive Sverige, Danmark, Norge, Finland, Tyskland, Storbritannien, Frankrike, Ryssland och Kina. 

Varumärket fokuserar på att erbjuda trendiga och urbana kläder och accessoarer för en ung publik. Den har ett brett utbud av produkter, inklusive t-shirts, huvtröjor, byxor, jackor, skor och accessoarer. Weekday samarbetar också med designers och konstnärer för att skapa begränsade kollektioner och unika produkter. 

Weekday har under åren utvecklat en stark närvaro i sociala medier och har samarbetat med influencers och artister för att marknadsföra sina produkter. Dessutom har varumärket deltagit i modeevenemang och stöttat olika sociala och miljömässiga ändamål. 


Vardagsfrakt och returer

 

Den erbjuder flera leveransalternativ baserat på din plats. Detta företag skickar till Österrike, Belgien, Bulgarien, Kroatien. Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Irland, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Schweiz, Sverige och Förenta staterna Rike. På deras hemsida kan du kolla fraktalternativ, fraktkostnader och leveranstid beroende på vilket land du befinner dig. När du har lagt din beställning kommer du att få en leveransbekräftelse via e-post med en spårningslänk. 

För att få gratis frakt måste du göra en minsta beställning som varierar beroende på vilket land du befinner dig i. Som standard (även om du måste kontrollera ditt land i listan på webben) måste du göra en minsta beställning på €70 / £ 60 / CHF 120 / 700 SEK / 700 NOK / 600 DK. 

Angående returer har du 30 dagar på dig att returnera det som inte passar dig eller du inte gillar. För detta måste artiklarna vara rena, oanvända och med etiketterna. Returer är alltid gratis. Återbetalningen sker med samma betalningssätt inom 14 dagar efter att produkterna anländer till Weekday-lagret. 

Varorna du köper online kan inte returneras eller bytas i någon av de fysiska butikerna (förutom Sverige och Nederländerna). Personliga och måttbeställda varor kan inte returneras, men om de är defekta ska det anmälas till kundtjänst. 

Vardagsrabatter och försäljning

 

Du har två alternativ för att få Weekday-rabatt på ditt köp: 

  • Om du är student får du 10% rabatt. 
  • Om inte kan du prenumerera på nyhetsbrevet för att få en rabattkod Weekdaypå 10% vid ditt första köp. 

Du har alla dessa rabatter på Weekday-webbplatsen för att registrera dig. Du kan också hitta specifika aktiva kuponger för att rabattera det totala köpet. Det är mycket användbart att ibland använda tillägg i webbläsaren för att hjälpa dig att upptäcka Weekday-rabattkoder som ibland inte annonseras. Jag rekommenderar användningen av Honey som kommer att meddela dig när du går för att betala om det finns rabatter eller inte, och det kommer att tillämpa dem direkt till dig. Du kan registrera dig på följande länk. 

Dessutom säljs plaggen och accessoarerna från detta märke inte bara på den egna hemsidan. Du hittar dem på Zalando, Asos och AboutYou. Dessa företag erbjuder ofta många kampanjrabatter. 

Å andra sidan brukar det vara försäljning två gånger om året. Vintern är i december, januari och februari och sommaren i juni, juli och augusti. Det måste nämnas att det efter försäljningen vanligtvis finns Mid Season-kampanjer för att ta bort det sista lagret för föregående säsong. Och låt oss inte glömma Black Friday och Cyber Monday. 

 

Hållbarhet

 

Weekday arbetar med att vara ett ansvarsfullt varumärke och engagerad i att använda mer hållbara material. Du vill minska din miljöpåverkan i all din verksamhet. För närvarande tillverkar man mer än 73 % av sina produkter med miljövänliga material och vill vara 100 % hållbara. 

Några av de åtgärder som varumärket har vidtagit för att bli mer hållbara är: 

  • Använd hållbara material: använder ekologisk bomull och återvunnen polyester i sina plagg och accessoarer. 
  • Minska användningen av vatten: man har genomfört en rad åtgärder för att minska användningen av vatten i sin produktionsprocess, såsom användning av vattenbesparande teknik och återvinning av använt vatten. 
  • Främja hållbara transporter: Weekday främjar användningen av kollektivtrafik och cyklar bland sina anställda, och har implementerat en policy för att minska utsläppen av växthusgaser i sina transporter. 
  • Återvinning och återanvändning: Weekday har program för återvinning och återanvändning av kläder och textil i sina butiker, och samarbetar också med organisationer som är dedikerade till återvinning och återanvändning av kläder och accessoarer.