Weekday: het duurzame merk van H&M

Weekday is een merk voor heren- en dameskleding en accessoires, gecreëerd door H&M. Het werd gelanceerd in 2002 en heeft zich snel verspreid over Europa en Azië. Tegenwoordig zijn er Weekday-winkels in verschillende landen over de hele wereld, waaronder Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Rusland en China. 

Het merk richt zich op het aanbieden van trendy en urban style kleding en accessoires voor een jong publiek. Het heeft een breed scala aan producten, waaronder t-shirts, hoodies, broeken, jassen, schoenen en accessoires. Weekday werkt ook samen met ontwerpers en kunstenaars om beperkte collecties en unieke producten te creëren. 

Door de jaren heen heeft Weekday een sterke aanwezigheid op sociale media ontwikkeld en heeft het samengewerkt met influencers en artiesten om zijn producten te promoten. Daarnaast heeft het merk deelgenomen aan mode-evenementen en verschillende sociale en ecologische doelen ondersteund. 


Doordeweekse verzending en retouren

 

Het biedt verschillende bezorgopties op basis van uw locatie. Dit bedrijf verzendt naar Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië. Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zwitserland, Zweden en de Verenigde Koninkrijk. Op hun website kun je de verzendopties, verzendkosten en levertijd bekijken, afhankelijk van het land waar je bent. Zodra je je bestelling hebt geplaatst, ontvang je een verzendbevestiging per e-mail met een trackinglink. 

Om gratis verzending te krijgen, moet u een minimale bestelling plaatsen die varieert afhankelijk van het land waarin u zich bevindt. Standaard (hoewel u uw land in de lijst op internet moet controleren) moet u een minimale bestelling plaatsen van € 70 / £ 60 / CHF 120 / SEK 700 / NOK 700 / DK 600. 

Wat betreft retourneren heb je 30 dagen de tijd om te retourneren wat niet goed voor je is of je niet bevalt. Hiervoor dienen de artikelen schoon, ongebruikt en voorzien van de labels te zijn. Retourneren is altijd gratis. De terugbetaling vindt plaats via dezelfde betaalmethode binnen 14 dagen nadat de producten in het magazijn van Weekday zijn aangekomen. 

De artikelen die je online koopt, kunnen niet worden geretourneerd of geruild in een van de fysieke winkels (behalve in Zweden en Nederland). Gepersonaliseerde en op maat gemaakte artikelen kunnen niet worden geretourneerd, maar als ze defect zijn, moet dit worden gemeld aan de klantenservice. 

 

Doordeweekse kortingen en uitverkoop

 

Je hebt twee opties om een Weekday korting op je aankoop te krijgen: 

  • Ben je student, dan krijg je 10% korting. 
  • Zo niet, dan kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief om een Weekday kortingscode van 10% te ontvangen bij uw eerste aankoop. 

Je hebt al deze kortingen op de Weekday-website om je aan te melden. U kunt ook specifieke actieve kortingsbonnen vinden om korting te geven op de totale aankoop. Het is erg handig om soms extensies in de internetbrowser te gebruiken om u te helpen bij het detecteren van Weekday-kortingscodes die soms niet worden aangekondigd. Ik raad het gebruik van Honey aan dat u op de hoogte stelt wanneer u gaat betalen of er kortingen zijn of niet, en het zal deze rechtstreeks op u toepassen. U kunt zich inschrijven via de volgende link. 

Daarnaast worden de kledingstukken en accessoires van dit merk niet alleen op de eigen website verkocht. Je vindt ze bij Zalando, Asos en AboutYou. Deze bedrijven bieden vaak veel promotionele kortingen. 

Aan de andere kant is er meestal twee keer per jaar uitverkoop. De winters zijn in december, januari en februari en de zomers in juni, juli en augustus. Er moet worden vermeld dat er na de verkoop meestal Mid Season-acties zijn om de laatste voorraad van het vorige seizoen te verwijderen. En laten we Black Friday en Cyber Monday niet vergeten. 

 

Duurzaamheid

 

Weekday werkt aan een verantwoord merk en zet zich in voor het gebruik van duurzamere materialen. U wilt uw milieu-impact verminderen in al uw activiteiten. Momenteel vervaardigt het meer dan 73% van zijn producten met milieuvriendelijke materialen en wil het 100% duurzaam zijn. 

Enkele van de maatregelen die het merk heeft genomen om duurzamer te zijn, zijn: 

  • Gebruik duurzame materialen: gebruikt biologisch katoen en gerecycled polyester in kleding en accessoires. 
  • Verminder het gebruik van water: het heeft een reeks maatregelen genomen om het gebruik van water in zijn productieproces te verminderen, zoals het gebruik van waterbesparende technologie en het recyclen van gebruikt water. 
  • Duurzaam transport promoten: Weekday promoot het gebruik van openbaar vervoer en fietsen onder zijn werknemers en heeft een beleid geïmplementeerd om de uitstoot van broeikasgassen in zijn zendingen te verminderen. 
  • Recyclen en hergebruiken: Weekday heeft programma's voor het recyclen en hergebruiken van kleding en textiel in zijn winkels, en werkt ook samen met organisaties die zich inzetten voor het recyclen en hergebruiken van kleding en accessoires.